Vaaleat leivät

Rieskaressu (ohrarieska), VL
Ressuvuoka (tilaustuote), VL
Perunaretsa (perunaleipä), L
Vehnärouhevuoka, L (tilaustuote)
Kaurakelmi (kauraleipä), L (tilaustuote)
Patonki (vehnä-, juusto tai valkosipuli-), L (tilaustuote)

Tummat leivät

Ruisrontti (ruisleipä), H L
Ronttivuoka, H L
Reikärontti (ruisreikäleipä), H L
Ruisriiviö (sis. auringonkukan ja pellavan siemeniä), H L

L = laktoositon, VL = vähälaktoosinen, H = hiivaton


Perusvalikoiman lisäksi tarjolla myös vaihtuvia kausituotteita. 
Seuraa uutisiamme kotisivuilla ja somessa.


Ruisrontin salaisuus on 40 vuotta vanhassa juuressa

Hiivaton hapanjuurileipä Ruisrontti syntyi 40 vuotta sitten äitini periksi antamattoman asenteen ja pitkämielisen opettelun ansiosta. Esikuvana toimi naapurin mummon leipoma maukas leipä. Usko meinasi matkalla loppua, kun leivät eivät nousseet tai äiti ei ollut tyytyväinen leipien ulkonäköön ja rakenteeseen. Ahkera yrittäminen tuotti kuitenkin tulosta. Leipää leivottiin paitsi omaan käyttöön, myös myyntiin torille ja tilauksiin joka toinen viikko. Leivät säilytettiin aitassa ruislaarissa. Sinne ne painettiin jyvien sekaan. Kyllä oli herkullinen tuoksu, kun kävi sieltä leivän hakemassa ruokapöytään. Leivät säilyivät laarissa hyvin keväästä syksyyn.

“Ruisrontti saa hymyn asiakkaidemme huulille.”

Vuonna 1996 taikinajuuri muutti leipurinsa kanssa leipomooni. Samalla ideoimme leivän nimeksi Ruisrontin. Ronttia valmistetaan viitenä päivänä viikossa. Ruisrontti saa hymyn asiakkaidemme huulille paitsi nimellään, myös perinteisellä karjalaisella hapanleivän maullaan.

Rinnalleen Ruisrontti on saanut samasta taikinasta leivotun ruisvuokaleivän, Reikärontin ja Ruisriiviön, jossa on myös pellavan- ja auringonkukansiemeniä. Jauhoina käytämme aina paikallisten tuottajien viljoista jauhettuja lähimyllyn ruisjauhoja. Leipämme on siis todellista lähiruokaa.