Satu Neuvonen.

Satun Makioitten tarina

Yrittäjähenkisyys syntyi lapsuudenkodissa. Maatalon ympäristö huokui tekemistä. Vanhemmat opettivat monenlaisia taitoja ja maksoivat työstä hieman taskurahaa palkaksi. Kasvatin juureksia myyntiin ja leivoin äidin kanssa torille myytävää.

Ensimmäinen kesätyöpaikkani leipomossa viitoitti tieni alalle. Kouluttauduin leipurikondiittoriksi, ja työt leipomossa jatkuivat. Vuonna 1994 tuli mahdollisuus lähteä yrittäjäksi paikallisen leipäleipurin kanssa, ja pari vuotta myöhemmin jatkoin yksinyrittäjänä. Samalla otin Satun Makiat -markkinointinimen käyttöön. 

Takuulla tuoretta lähileipomosta 

Perustimme vuonna 1998 myyntipisteen huoltoasemalle kuutostien varten. Kolme vuotta myöhemmin muutimme tien toiselle puolelle pitämään kahvilaa ja leipomomyymälää. Kun leipomon tuotantotilat alkoivat olla tiensä päässä, alkoi muhia idea uudenlaisesta leipomosta ja kahvilasta sen yhteydessä. Kiehtoi ajatus ihmisläheisemmästä leipomotyöstä, jossa kohtaisi asiakkaita.

”Leivomme käsin ja sydämellä.”

Uudet tilat Luumäelle kuutostien varteen valmistuivat keväällä 2004, ja liiketoiminnan kasvun myötä niitäkin on jo pariin otteeseen laajennettu. Tiloissa toimivat leipomo, kahvila, lounaskeittiö, toimisto ja pakkaamo – kaikki sulassa sovussa saman katon alla. Omaleimaisuutta tuo se, että pihalta ja kahvilasta avautuvat isot ikkunat leipomoon. Asiakkaat näkevät jo parkkipaikalle tullessaan uunituoreet leivonnaiset ja leipurit työssään. Se, että leipomosta voi hymyillä ja vilkuttaa asiakkaiden kanssa, on osoittautunut voimavaraksi vaikeina aikoina. Kiitos siitä meidän ihanille asiakkaillemme.

Asiakkaita tulee läheltä ja kaukaa. Kahvilaan tullaan hakemaan tilaustuotteita, kahvittelemaan paikan päälle ja ostamaan kotiin leivät ja kahvileivät. Mökkiläiset ja matkailijat tuplaavat asiakasmäärämme kesäisin. Meidän tehtävämme on leipoa käsin ja sydämellä tuotteita, joiden perässä tullaan aina uudestaan. Kaiken, minkä teemme, teemme tinkimättömästi ja viimeisen päälle.